Nieuws

Snel toegang tot Jeugdhulp en Wmo

Sommige gemeenten organiseren hun toegang tot jeugdhulp en wmo al met minimale regeldruk. Anderen zijn nog op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor 'onbureaucratisch werken' in het sociaal domein. De VNG verzamelde voorbeelden uit het hele land. 

Gemeenten richten de toegang tot zorg en ondersteuning verschillend in. Sommige hebben het toegangsproces met minimale regeldruk georganiseerd, terwijl andere gemeenten nog op zoek zijn naar mogelijkheden.

Speciale website met voorbeelden
De afgelopen periode zijn verschillende voorbeelden uit het land verzameld. Op de thema-site 'Eenvoudige toegang tot Jeugdhulp en Wmo' vindt u ze. Het zijn voorbeelden van gemeenten die op een onbureaucratische wijze de toegang tot zorg of ondersteuning hebben ingericht.
  • De voorbeelden zijn divers. Zo zijn er voorbeelden die van toepassing zijn op de Wmo of Jeugdwet of op beide. Er zijn voorbeelden uit grote én kleine gemeenten, van Groningen tot Limburg.
  • Door op de voorbeelden te klikken, krijgt u meer informatie over het voorbeeld dan alleen de korte samenvatting. De nadere uitwerking is voor elk voorbeeld op dezelfde wijze opgebouwd.
Bron: VNG